In de pers

Open brief aan J. Jambon en D. Van Assche

Op 27 maart richtte Bart Debbaut onderstaand schrijven als open brief aan Vlaams minister-president en minister van cultuur Jan Jambon  en aan gedelegeerd bestuurder van Unizo Danny Van Assche. We posten deze brief hier integraal:


Corona en de muziekwereld

De wereldwijde Corona-pandemie heeft ook impact op de muziekwereld. Midden maart besliste de federale overheid dat het land in lockdown zou gaan om zo de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Als onderdeel van die beslissingen worden evenementen afgelast. Zo ook heel wat concerten. En dat heeft impact op de artiesten die voor deze concerten geboekt waren.

Daarom start Klassiek in de Kapel een crowdfunding project, waarover je meer leest op onze home pagina en op de crowdfunding pagina zelf. Ook de pers merkte onze actie op en hielp in de verdere bekendmaking ervan.

Maar we doen ook meer! Op 27 maart richtte Bart Debbaut, mede-oprichter van Klassiek in de Kapel een open brief naar Vlaams minister-president en minister van cultuur Jan Jambon, en naar Unizo’s gelegeerd bestuurder Danny Van Assche, om de impact van de Corona-pandemie op de artiesten aan te kaarten.

Benfietconcert Melpomene


Klassiek in de Kapel zet dames in de bloemetjes

Het was geen toeval dat we de première van “Catharina”, het nieuwe theaterconcert van “Les Belles Dames Sans Merci”, geprogrammeerd hadden op Valentijnsdag. Na het concert zetten we de aanwezige dames ook letterlijk in de bloemetjes. Meer hierover, maar ook over onze volgende concerten, vind je in de pers.

Jubileumjaar Beethoven

2020 staat in het teken van de 250e verjaardag van Ludwig van Beethoven, een jubileum dat Klassiek in de Kapel natuurlijk zal vieren met heel wat Beethoven activiteiten.

We lichten nu reeds een tipje van de sluier op met de aankondiging van onze reis naar Bonn met een bezoek aan Beethoven’s geboortehuis, 1 privé-recital en 1 concert.

Meer informatie is terug te vinden op www.beethoven2020.be, of in één van de artikels hieronder.


Aankondiging voor oktober en november ‘19


Terugblik op het concert van 4 oktober 19


Interview met GoYa String Quartet Amsterdam


Het interview werd ook geplaats in Het Laatste Nieuws van 3 oktober 2019

Ons openingsconcert in de pers


Voorverkoop Klassiek in de Kapel

Het Laatste Nieuws bericht over het succes van Klassiek in de Kapel en over onze Zomeractie.© Klassiek in de Kapel 2019/2020