Corona-proofing van onze concerten

16/07/2020

Door de voortdurende corona-crisis blijven de maatregelen om het aantal besmettingen in te dijken van kracht. Door deze maatregelen, worden we voor onze concerten beperkt met een limiet wat betreft het aantal mensen dat een concert mag bijwonen. Voor evenementen in zalen lag deze limiet op 200 mensen (sinds 27 juli opnieuw teruggebracht tot 100) op voorwaarde dat ook de social distancing kan gegarandeerd worden. Dat laatste betekent dat in onze Kapel, bijvoorbeeld, waar we onder normale omstandigheden vlot tot 200 mensen comfortabel plaats kunnen laten nemen, we nu nog slechts 56 stoelen kunnen zetten. Of in De Manège, waar we het concert met Casco Phil en Stella Chen planden, is er nog maar plaats voor 200 (en sinds 27 juli voor 100) mensen, ipv 650 of meer. 

Deze beperking betekende helaas dat we verschillende concerten, waarvan de kosten onmogelijk nog door de ticketverkoop gedekt zouden worden, moesten annuleren. De resterende concerten hebben we naar een andere locatie verhuisd, waar we, steeds rekening houdend met de corona-maatregelen, voldoende publiek kunnen ontvangen. Omdat we ook tegemoet willen komen aan de vraag in en rond Tienen naar meer klassieke muziek, hebben we twee extra concerten toegevoegd. U vindt ons aangepaste concertseizoen terug in de lijst concerten op deze site. 

Om deze concerten op een veilige manier plaats laten te vinden, zijn de volgende maatregelen van kracht:

  • beperking van het aantal beschikbare plaatsen
  • voldoende plaats tussen de stoelen om rekening te houden met de social distancing regels
  • we voorzien handgel aan de inkom van de zaal
  • het correct dragen van een mondmasker (over de mond én de neus) is in de concertzaal steeds verplicht
  • het bewaren van (minstens) anderhalve meter afstand tov. concertgangers die niet tot uw bubbel behoren is verplicht, zowel voor het binnenkomen, in de zaal zelf als bij het verlaten van de zaal.
  • hou ook rekening met een eventuele mondmaskerplicht in de straten buiten de concertzaal.

Ondanks al deze maatregelen, houden we echter ook rekening met de mogelijkheid dat de corona-maatregelen aangepast kunnen worden, in de positieve zowel als in de negatieve zin. 

Over de impact van de corona op onze concerten berichtte ook de lokale pers: