fbpx

29ste Servaisconcert – Duo Fortecello

Info

Op het 29ste Servaisconcert in Halle is het Duo Fortecello te gast. Het belangrijkste doel van dit duo is om het grootste publiek te verzoenen met klassieke muziek, het weer tot leven te wekken en concerten voor te stellen die licht, kleurrijk en vrolijk zijn. Ze spelen ook concerten voor bejaardentehuizen, publiek in moeilijkheden, gehandicapten en concerten voor kinderen.

De Poolse celliste Anna Mikulska en de Frans-Spaanse pianist Philippe Argenty willen de muziek van hun roots en hun respectievelijke gevoeligheden bundelen in een programma dat je van Spanje naar Polen laat reizen, maar ook van Argentinië naar Parijs… Deze muzikale wereldreis van het Duo Fortecello vormt een adembenemend geheel van diversiteit en virtuositeit. De show wordt uitgevoerd door twee muzikanten, wiens ervaringen bij de meest prestigieuze Europese instellingen hen een kosmopolitische en universele visie op de muziek hebben gebracht.

Dit jonge duo trad al op in Frankrijk, Spanje, Italië, Tsjechië, Hongarije, Noorwegen, Duitsland, Polen, New York, China en Tunesië en andere plaatsen. In maart 2018 speelden ze als solisten met Atlantida orchestra het voortreffelijke concerto/fantasia voor cello, piano en orkest van Theodor Dubois in Guadalajara bij Madrid. Hun eerste album werd uitgebracht in 2015, met het eerste Opus van “Cello and piano World Tour”, het tweede, “Soul of Nations” in 2018 door KNS Classical en het derde “Chopin Ange ou Démon?” door Cascavelle Gallo in 2022.

Op het 29ste Servaisconcert spelen ze werk van -hoe kan het ook anders?- de Halse cellist Servais. Ze nemen het publiek verder mee op hun wereldreis met Slovaakse muziek van Martinů, een tango van de Argentijnse componist Piazzolla, een Spaanse sonate van Cassadó en een polonaise van Chopin.

Praktisch

Dit concert wordt niet door Klassiek in de Kapel georganiseerd. Klassiek in de Kapel is niet verantwoordelijk voor de ticketverkoop van dit concert, noch voor het verloop ervan. 

 

Voor meer informatie en tickets dient u dus contact op te nemen met de organisator van het concert. U vindt de contactgegevens van deze organisator in de kolom langs (of onder) deze pagina.

Datum

03-06-23
Vervallen

Tijd

20:00 - 22:00

Locatie

Raadzaal Nieuw Stadhuis, Halle
Oudstrijdersplein 18, Halle

Organisator

Servais vzw
Website
https://www.servais-vzw.org
QR code