fbpx

Elsa de Lacerda en Nathanael Gouin

27-04-24
20:00 - 21:30

Deuren openen 30 minuten voor het concert.

Locatie

Sint-Gorgoniuskerk, Hoegaarden
Houtmarkt, Hoegaarden
Website
https://www.klassiekindekapel.be/locaties/sint-gorgoniuskerk-in-hoegaarden/

Met Gabriel Fauré en Johannes Brahms dompelen violiste Elsa de Lacerda en pianist Nathanael Gouin de Sint-Gorgoniuskerk in Hoegaarden onder in volle romantiek.

 

Programma

Artiesten / Ensemble

  • Elsa de Lacerda
    Elsa de Lacerda
    Viool

    Winnares van de Regeringsmedaille op 14-jarige leeftijd, won Elsa de Lacerda won Crédit Communal-wedstrijd en trad een paar maanden later op als soliste met l’Orchestre Royal Philharmonique de Liège. Daarna begon ze te studeren bij Endré Kleve aan het Koninklijk Conservatorium van Brussels, waar ze afstudeerde met vijf
    eerste prijzen en diploma’s met grote onderscheiding. Ze vervolgde haar studies aan het Eastern Musical Festival in de VS en aan l’Accademia Chiggiana in Siena, Italië.
    Ze studeerde bij Walter Levin (LaSalle Quartet), Rainer Schmidt (Hagen Quartet), Heime Müller en Natalia Prischepenko (Artemis Quartet), Eberhard Feltz en leden van het Danel Quartet.
    Elsa de Lacerda, eerste violiste van Alfama sinds 15 jaar, speelde in vele prestigieuze internationale concertzalen en festivals, waaronder Bozar, De Singel, Philharmonie Luxembourg, het Festival d’Ambronay, la Cité de la Musique, la Philharmonie de Paris, Flagey, het Musée d’Orsay, het Stavelot Festival, Flaneries Musicales de Reims, Festival Artonov, de Bordeaux Opera, de Dijon Opera, het Alcobaça, Espinho Festival in Portugal, de Rouen Opera en het Festival de Cran-Montana et Racinotes in Zwitserland.
    Ze werkte samen met pianisten Pierre Solot, Elodie Vignon en Nathanaël Gouin, cellisten Marie Hallynck en Kacper Nowak, en zangers Jodie Devos en Albane Carrère.
    Ze nam zeven cd’s op onder de labels Musica Ficta, Fuga Libera, Cyprès en Harmonia Mundi, die lovende kritieken kregen in binnen- en buitenland.
    Haar cd Still Schubert, uitgebracht door Cyprès, won in 2020 de Octave de La Musique-prijs.
    Haar nieuwste cd, CHANGE, met pianist Pierre Solot, verschijnt in 2023 onder het label Cyprès. Het bevat 11 nieuwe composities gebaseerd op revolutionaire en verzetsliederen en melodieën.
    Sinds 20 jaar legt Elsa de Lacerda zich ook toe op een andere passie, die van journalistiek en muziekkritiek.
    Als producer en presentator van Musiq3-RTBF gedurende 13 jaar, heeft ze de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool en cello verschillende keren gepresenteerd voor de Belgische radio en televisie en produceerde ze het programma ‘Autour de Midi’, een dagelijks programma gewijd aan concert- en opnamenieuws . Ze leidt regelmatig concerten in op het Klarafestival en Flagey en werkte als muziekcriticus voor Le Soir, Le Vif/l’Express en het programma ‘Table d’Écoute’ op Musiq3.
    Elsa de Lacerda bespeelt een Florentijnse viool gemaakt door Tomaso Carcassi in 1766, genereus in bruikleen van de Michaël Guttman Collectie.

  • Nathanael Gouin
    Nathanael Gouin
    Piano

    Nathanaël Gouin begon op 3-jarige leeftijd piano en viool te studeren. Hij volgde opleiding aan de conservatoria van Toulouse en Parijs, aan de Juilliard School in New York, maar ook aan de Hochschulen für Musik in Fribourg en München, de Académie Musicale de Villecroze, en vier jaar residentie aan de Chapelle Reine Elizabeth. Zo kreeg hij advies van grote musici als Maria-Joao Pires, Jean-Claude Pennetier, Avedis Kouyoumdian, Michel Dalberto, Louis Lortie en Dimitri Bashkirov. Winnaar van tal van internationale concoursen, zoals de Johannes Brahms Competition in Pörtschach, Oostenrijk (eerste prijs), de Zweedse Duo Competition (eerste prijs), of de Lyon Chamber Music Competition, is hij ook een laureaat van de Banque Populaire Corporate Foundation, de Meyer Foundation, en is artist-in-residence bij de Singer-Polignac Foundation.
    De grote Portugese pianiste Maria João Pires ontdekte hem in 2014 en presenteerde hem aan het publiek als onderdeel van het Partitura-project, een concept dat verschillende generaties muzikanten samenbrengt om het podium te delen, wat aanleiding gaf tot grote tournees in Europa en Japan.
    Nathanaël Gouin is intussen een veelgevraagd solist geworden en treedt op in Europa, Azië en zelfs in de Verenigde Staten. Hij wordt uitgenodigd in prestigieuze zalen zoals de grote Salle Pierre Boulez van de Philharmonie de Paris en de Cité de la Musique in Parijs, La Seine Musicale in Boulogne-Billancourt, de Salle Rameau in Lyon, Bozar en de Salle Flagey in Brussel, zonder festivals te vergeten zoals die van La Roque d’Anthéron, Radio France Montpellier, of zelfs Les Flâneries musicales de Reims, Piano aux Jacobins in Toulouse, Les Folles Journées de Nantes Tokyo Warschau of Ekaterinbourg, evenals de Salle Bourgie in Montreal .
    Ongetwijfeld is Nathanaël een van de origineelste stemmen die de afgelopen jaren in de muziekscene is verschenen. Zijn tweede recital-cd “Bizet sans Paroles” (Mirare), uitgebracht in september 2020, werd geprezen door critici en werd bekroond met een Diapason d’or, terwijl de wereld er “een bevestiging van een magnifieke muzikant” en “een onmiskenbaar succes” in zag. Het eerste album van Nathanaël Gouin, Liszt Macabre, uitgebracht in 2017, kreeg al lovende reacties van critici. Voor Diapason, “valt Liszt Macabre evenzeer op door de relevantie van het programma als de perfectie van de productie”, terwijl, volgens Classica (die hem een ​​Shock toekende), “dit begrafenisregister hem in staat stelt om al zijn talent tot uitdrukking te brengen, stralend!”
    Op het gebied van het concert cultiveert Nathanaël Gouin een breed repertoire, wat hem stimulerende samenwerkingen heeft opgeleverd met tal van formaties: de Philharmonie van Luik, het ensemble Les Siècles, de New Japan Philharmonic, het Orchestre National d’Île -de- France, Brussels Philharmonic, Sinfonia Varsovia, onder leiding van dirigenten als Karina Canellakis, Christopher Warren-Green, Augustin Dumay en Mathieu Herzog. In 2016 verscheen de opname van het Concerto voor piano en orkest van Edouard Lalo met de Philharmonie van Luik onder leiding van Jean-Jacques Kantorow (Label Outhere), een schijf die de beste recensies kreeg.
    Kamermuziek is uiteraard zeer aanwezig in zijn artistieke leven en hij is de vaste partner van grote artiesten als Renaud Capucon, Augustin Dumay, José Van Dam, Raphael Sévère of Jérome Pernoo. Hij richtte ook een duo op met violist Guillaume Chilemme, wiens opnames Ravel en Schubert (Aparté) opvielen, evenals een trio met cellist Yan Levionnois en Guillaume Chilemme (album Beethoven Korngold – Mirare).
    Hij is een frequente gast in televisieprogramma’s zoals de Victoires de la musique Classique (France 3) en op Radio Classique en France Musiques-uitzendingen.

Tickets

  • Komt u alleen of met maximaal 4 personen? Vul dan het juiste aantal in in het vak “Tickets tot 4 personen“.
  • Komt u met meer dan 4? Vul dan het juiste aantal personen in in het vak “Tickets vanaf 5 personen“. U krijgt dan een interessante hoeveelheidskorting.
  • Wenst u te betalen via een overschrijving? Neem dan eerst contact met ons op. 
  • Beschikt u over een kortingscode? Tijdens het bestelproces kan u deze ingeven en dan wordt uw korting verrekend.

Inschrijven

Ticket tot 4 personen
€ 22,50 (Early Bird prijs t.e.m. 27/3/24)
Available Tickets: 310

Ticket indien u met maximaal 4 personen naar het concert komt.

Het "Ticket tot 4 personen" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Ticket vanaf 5 personen
€ 20,50 (Early Bird prijs t.e.m. 27/3/24)
Available Tickets: 310

Ticket met groepskorting indien u met 5 of meer personen naar het concert komt.

Het "Ticket vanaf 5 personen" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Total: 0
QR code
Klassiek in de Kapel

Organisator

Klassiek in de Kapel
Email
jacques@klassiekindekapel.be
Website
https://www.klassiekindekapel.be