fbpx

Huisconcert Joop Celis

Info

De Nederlandse pianist Joop Celis (ontving reeds op negenjarige leeftijd de eerste pianolessen van zijn vader. Later studeerde hij bij Jo Dusseldorp aan het Conservatorium van Maastricht, alwaar hij in 1979 het diploma Uitvoerend Musicus – met onderscheiding – behaalde. Op vijftienjarige leeftijd won hij de eerste prijs van een Nederlands concours voor jeugdige pianisten en slechts vier jaar later, in 1979, won hij de derde prijs van het beroemde en prestigieuze Busoni Concours te Bolzano (IT).

Na zijn conservatoriumstudie studeerde hij gedurende twee jaar bij de beroemde Weense pianist Paul Badura-Skoda (1927-2019) aan de Hochschule für Musik te Essen (DE). In 1980 was hij finalist van het Tromp Concours te Eindhoven en een jaar later was hij laureaat van het Concours International de Piano te Épinal (FR).

Joop Celis gaf – naast solorecitals en kamermuziekconcerten – masterclasses in o.a. Nederland, België, Suriname, Portugal en diverse Aziatische landen. Tevens is hij een veelgevraagd jurylid bij diverse concoursen, zoals het Prinses Christina Concours, het Steinway Concours en de Vriendencultuurprijs in Tilburg.

Zijn repertoire reikt van de Weense Klassieken en de romantische componisten tot aan het Frans-impressionisme en de Laatromantiek. Zo wijdde hij een studie aan de relatief onbekende laatromantische Engelse componist York Bowen (1884–1961), hetgeen resulteerde in lecture-recitals, concerten en een essay over deze componist, dat in het tijdschrift Piano Bulletin van EPTA-Nederland en het Chinese tijdschrift Piano Artistry gepubliceerd werd. Inmiddels zijn vier CD’s met pianowerken van York Bowen verschenen bij het gerenommeerde Engelse label Chandos. Alle CD’s ontvingen lovende kritieken in de nationale en internationale pers.

Op zondag 14 mei is hij te gast bij Jan Vermeulen voor een concert met muziek van Schubert, Chopin, Fauré, Granados en Rachmaninoff.

Praktisch

Dit concert wordt niet door Klassiek in de Kapel georganiseerd. Klassiek in de Kapel is niet verantwoordelijk voor de ticketverkoop van dit concert, noch voor het verloop ervan. 

 

Voor meer informatie en tickets dient u dus contact op te nemen met de organisator van het concert. U vindt de contactgegevens van deze organisator in de kolom langs (of onder) deze pagina.

Datum

14-05-23
Vervallen

Tijd

17:00 - 18:30

Locatie

Jan Vermeulen
Jordaanstraat 4, Willebringen (Honsem)

Organisator

Jan Vermeulen
Email
info@janvermeulen.be
QR code