Midzomer Klassiek – Duo Maisky-Troullos

Info

Tijdens het zaterdagavond concert van het eerste Midzomer Klassiek Festival brengt het Duo Maisky-Troullos ons terug naar de hoogperiode van de romantiek.

 

Programma

 • Camille Saint Saens – Sonate for Bassoon and Piano
 • Manuel De Falla – Sept chansons populaires espagnoles

korte pauze

 • Pjotr Illych Tsjaikovski None but the Lonely Heart
 • Alexandr. Scriabin Romance
 • Sergei Rachamaninoff – How fair this spot
 • Ernest Bloch – From Jewish Life
 • Bela Bartok – Roumanian Folk Dances

 

Duo Maisky-Troullos

 • Lily Maisky (piano) werd geboren in Parijs en verhuisde kort daarna naar Brussel. Ze begon met pianospelen op vierjarige leeftijd bij Lyl Tiempo en studeerde ook bij Hagit Kerbel, Ilana Davids en Alan Weiss. Ze was een leerling aan de Purcell School of Music van 2001 tot 2005 waar ze ook jazz piano studeerde.
  Concertoptredens hebben haar door gans Europa gebracht en ze toert regelmatig door het Verre Oosten, Noord- en Zuid-Amerika. Lily is een vaste gast op tal van grote festivals zoals het Verbier Festival, het Progetto Martha Argerich in Lugano en het Franz Liszt festival in Oostenrijk. Ze trad ook op in prestigieuze zalen als de Royal Festival Hall in Londen, de Musikverein en het Concerthaus in Wenen, het Konzerthaus in Berlijn, La Fenice in Venetië, en natuurlijk het Palais des Beaux-Arts in Brussel. Haar optredens worden regelmatig uitgezonden op Europese en Aziatische radio en televisie, en ze speelde ook in verschillende documentaires.
 • Mavroudes Troullos (fagot), geboren in Nicosia, Cyprus, in 1992 in een familie van muzikanten, begon op dertienjarige leeftijd fagot te spelen en was pas achttien toen hij zijn eerste soloconcert speelde met het virtuoze concert voor fagot en orkest van C.M. van Weber. Later studeerde hij in Athene, Leipzig en aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel.
  Hij is een van de meest vooraanstaande fagottisten van zijn generatie en gaf recitals in de grootste concertzalen van Europa, zoals het Amphitheater van de Philharmonie in Parijs, de Elgar Room van de Royal Albert Hall en de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam. Hij ontving driemaal de 1e prijs op de ”Grand Prize Virtuoso International Music Competition” in 2019, in Parijs, Londen en Amsterdam en in 2018 werd hij benoemd tot ”Ambassadeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel”.
  Naast zijn optredens doceert Mavroudes Troullos sinds 2018 fagot- en kamermuziek aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Sint-Pieters Woluwe Brussel en is hij doctoraatsonderzoeker in de kunsten aan de LUCA School of Arts.

Praktisch

Urenschema

Concert

19:30 - 20:00
Deuren
20:00 - 21:30
Concert

Datum

05-08-23

Tijd

20:00 - 21:30
Sint-Gorgoniuskerk, Hoegaarden

Locatie

Sint-Gorgoniuskerk, Hoegaarden
Houtmarkt, Hoegaarden
Website
https://www.klassiekindekapel.be/locaties/sint-gorgoniuskerk-in-hoegaarden/
Klassiek in de Kapel

Organisator

Klassiek in de Kapel
Email
jacques@klassiekindekapel.be
Website
https://www.klassiekindekapel.be
QR code