Sint-Rochuskapel, Hoegaarden

Voor sommige concerten wijken we uit naar het naburige Hoegaarden, meer bepaald naar de Sint-Rochuskapel van het kloostercomplex Mariadal.

Deze barok kapel werd tijdens de tweede helft van de 18de eeuw door de paters Bogaarden gebouwd. Het meubilair in Lodewijk XVI stijl en de rococo communiebank bieden een prachtig kader voor concerten van oude en klassieke muziek. 

Sint-Rochuskapel

Toegankelijkheid

  • De Sint-Rochuskapel is toegankelijk voor mensen met een rollator of een rolstoel. Graag een seintje vooraf indien u assistentie wenst bij het binnen komen.

Bereikbaarheid

  • Wie met de bus komt, kan uitstappen aan haltes ‘Klooster’ of ‘Vroentestraat’, van waar het nog enkele minuten stappen is tot aan het klooster. Deze haltes worden zowel door De Lijn als door TEC bediend.
  • Komende met de wagen vanuit Tienen, bevindt het kloostercomplex Mariadal zich aan de linkerkant. U dient het zijstraatje links te nemen, vlak voor de school.
  • Parkeren kan op de parking van het kloostercomplex Mariadal, van waar een korte wandeling u naar de ingang van de kapel brengt.

Wie meer wil weten over deze mooie barok kapel en haar omgeving, kan hier terecht.