OLV Ten Poelkerk

De OLV Ten Poelkerk in Tienen

Met haar herkenbare baroktoren is de OLV Ten Poelkerk zichtbaar van ver buiten Tienen. De kerk is gelegen op de Grote Markt, in het centrum van de stad en is al eeuwen een belangrijk Maria-bedevaartoord. 

Ondanks haar compacte structuur, biedt zij plaats aan heel wat bezoekers en haar schitterende akoestiek maakt deze mooie kerk uitermate geschikt voor klassieke concerten gaande van solo-concerten tot koren. De kerk is overigens de ‘thuis’ van het Tiense CBM koor, dat in 2021/22 haar 50ste verjaardag vierde.

De OLV Ten Poelkerk in Tienen
De OLV Ten Poelkerk in Tienen
 • Adres: Grote Markt 17, Tienen
 • Ingang: de kleinere deuren links van de centrale -gesloten- deuren aan de kant van de Grote Markt
 • Dichtst bijzijnde parkings:
  • Grote Markt (niet beschikbaar tijdens bepaalde evenementen)
  • Kazerne+ : via de Minderbroederstraat en Peperstraat of via de Broekstraat bent u op enkele minuten wandelafstand van de kerk
  • Veemarkt : via de Wolmarkt en de Peperstraat wandelt u op enkele minuten naar de kerk
 • Toegankelijkheid: de kerk is goed toegankelijk. Graag echter vooraf een seintje indien u assistentie nodig heeft bij het binnenkomen of indien we plaats voor u dienen te voorzien, zodat we tijdig, eventueel samen met Toegankelijk Tienen, kunnen kijken hoe we u het beste kunnen helpen.
 • Opgelet: Het openbare, betalende toilet bevindt zich buiten, langs de kerk, aan de kant van de Heldensquare (links van de kerk, wanneer u vanaf de Grote Markt naar de ingang kijkt)

Tienen bezoeken

Openbaar vervoer

Gelegen langs de spoorlijnen Genk/Gent en Liège/Mons, is Tienen vooral op werkdagen zeer vlot bereikbaar met de trein.

Van aan het station brengen een korte wandeling of rit met De Lijn u op een minuut of 10 naar het centrum van de stad.

Met de wagen

Met de wagen bereikt u Tienen via de E40 (afrit 25), richting Tienen, waarna u de aanwijzingen naar één van de parkings in of rond het centrum kan volgen. 

Ook via de steenwegen komende van de omliggende steden kan u onze stad gemakkelijk bereiken.

Parkeren in Tienen

Er zijn verschillende openbare parkeerplaatsen in en rond het centrum van de stad. De meeste openbare parkings zijn betalend, anderen zijn met de blauwe schijf.

De meest recente informatie over Parkeren in Tienen vindt u op de website van de stad.