• Home
  • Over Klassiek in de Kapel
Klassiek in de Kapel - Logo K

Over Klassiek in de Kapel

Nadat het voormalige Onze Lieve Vrouwe College in Tienen verlaten werd en een nieuw leven kreeg als tijdelijke popup-site, konden Jacques Kinnaer en Conny Smeets in februari 2019 de kapel van deze voormalige school huren. In de eerste plaats als yoga-studio voor PranaYoga, maar Kinnaer nam tegelijkertijd het initiatief om de ruimte ook te gebruiken als concertzaal en zo het aanbod aan klassiek muziek in Tienen en omstreken grondig te verhogen. 

Kinnaer’s initiatief was vanaf het openingsconcert, gebracht door het ensemble Roma Opera Omnia dat voor de gelegenheid speciaal vanuit Rome naar Tienen was gekomen, een immens succes. Concert na concert kon rekenen op een laaiend enthousiast publiek, ook wanneer we door de corona-maatregelen even moesten overschakelen op online streaming concerten.

Vanaf september 2022, echter, krijgen de oude gebouwen van het oude College een grondige make-over, waardoor de Kapel niet meer beschikbaar zal zijn.

Over Klassiek in de Kapel
De Kapel van het Oude College in Tienen, waar het allemaal begon, klaar voor een concert.

Een nieuw, verruimd concept

Meteen ook tijd voor een make-over voor Klassiek in de Kapel zelf. De organisatie werd licht gewijzigd, maar de naam behouden we en onze doelstellingen worden verruimd. Natuurlijk blijft de organisatie van concerten in en rond Tienen onze belangrijkste doelstelling. Tegelijkertijd wensen we op deze manier onze streek, en haar vele andere troeven, meer onder de aandacht te brengen en hopen we dat bezoekers die naar de streek komen voor onze concerten, ook van de gelegenheid gebruik zullen maken om de vele andere troeven van onze streek te ontdekken. 

Wat onze “eigen” concerten betreft, blijven we ook hebben voor alle stijlen binnen het klassieke genre, en blijven we muziek aanbieden van de middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Hiervoor doen we een beroep op zowel de “oude rotten in het vak” als op het “jong aanstormend talent” dat de toorts van de klassieke muziek aan de volgende generaties doorgeeft.

Maar we willen van onze website ook een Nederlandstalige portaalsite maken over klassieke muziek. Zo werd de website uitgebreid met een Agenda Klassieke Muziek, waarin we naast onze eigen concerten ook onze “aanraders” opnemen, klassieke concerten in zowel België als enkele steden in het buitenland.

Wie bij deze en ook onze eigen concerten op zoek gaat naar wat achtergrondinformatie, zal graag eens een kijkje nemen in de groeiende lijst grootmeesters van de klassieke muziek of sommige van hun meesterwerken. En in onze blog vertellen we over de concerten die we bijgewoond hebben, bespreken we de muzikaal getinte reizen die we ondernamen en brengen we opiniestukken en trivia omtrent de klassieke muziek.

Wie zijn wij?

Jacques Kinnaer

Jacques Kinnaer

Concert planning en organisatie
Conny Smeets

Conny Smeets

Organisatie en administratie

Onze 'Palmares'

Geen evenementen gevonden!

Steun ons project...

Bent u ook gebeten door de klassieke muziek en wil u ons project steunen? Via deze link ontdekt u de verschillende formules die we voorstellen en de voordelen die aan uw steun verbonden zijn.

We wensen u alvast veel lees- en luisterplezier op deze site.

Jacques Kinnaer