• Home
  • Over Klassiek in de Kapel
Klassiek in de Kapel - Klein Logo

Over Klassiek in de Kapel

Verwijzend naar de Kapel van het voormalige Onze Lieve Vrouwe College in Tienen, de school waar ik een belangrijk deel van mijn jeugd doorbracht, ging Klassiek in de Kapel in 2019 van start als een popup die tot doel had om het aanbod aan klassieke muziek in Tienen te verhogen. Met succes, zelfs tijdens de daaropvolgende jaren die door de corona-crisis geplaagd werden. 

Vanaf september 2022, echter, krijgen de oude gebouwen van het College een grondige makeover en een andere bestemming, waardoor de Kapel niet meer beschikbaar zal zijn. De naam behouden we, maar de bestemming van Klassiek in de Kapel wordt enigszins aangepast. Zo organiseren we tijdens het seizoen 2022/23 geen concertreeks. In de plaats daarvan komt een agenda van klassieke evenementen zowel België als in enkele grotere steden in het buitenland.

Over Klassiek in de Kapel
De Kapel, waar het allemaal begon, klaar voor een concert.

Wie bij deze concerten op zoek gaat naar wat achtergrondinformatie, zal graag eens een kijkje nemen in de groeiende lijst grootmeesters van de klassieke muziek of sommige van hun meesterwerken. En in onze blog vertellen we over de concerten die we bijgewoond hebben, bespreken we de muzikaal getinte reizen die we ondernamen en brengen we opiniestukken en trivia omtrent de klassieke muziek.

Wie zijn wij?

Jacques Kinnaer studeerde Egyptologie aan de KULeuven waar hij in 1988 zijn licentiaatsdiploma behaalde met een vertaling en studie van de teksten en afbeeldingen op een monumentale tempelpoort uit de vroege Grieks-Romeinse periode. Hij publiceerde diverse artikels in zowel wetenschappelijke als populair-wetenschappelijke tijdschriften over het Oude Egypte. Daarnaast is hij ook de maker van The Ancient Egypt Site.

Hij groeide op met een mix van klassieke muziek, rock “n roll, new wave en funk, waarbij klassieke muziek steeds meer zijn voorkeur kreeg. Hoewel hij zich sinds het lager onderwijs niet meer actief met muziek meer had bezig gehouden, leidde zijn liefde voor klassieke muziek er in 2015 toe dat hij besloot om cello te leren spelen.

Toen zijn echtgenote, Conny Smeets van PranaYoga, en hij begin 2019 de Kapel van het oude College te Tienen konden huren, aarzelde hij niet om de ruimte ook te gebruiken voor de organisatie van klassieke concerten.

Jacques Kinnaer
Conny Smeets

Conny Smeets studeerde communicatiewetenschappen en bedrijfsadministratie en was in een vorig leven office manager en directie assistente. Na haar yoga-leraren opleiding in India in 2006, startte ze haar eigen yoga studio, PranaYoga, eerst in Tienen en sinds begin 2007 ook in Aarschot. Begin 2013 ruilde ze haar dagjob als directie assistente volledig in voor PranaYoga.

Ze leerde de klassieke muziek kennen en waarderen door haar echtgenoot, Jacques Kinnaer. 

Haar ervaring als directie assistente, samen met haar nuchtere en pragmatische aanpak, zijn onmisbaar in het plannen en organiseren van evenementen. 

(Foto: Berten Steenwegen)

We wensen u alvast veel lees- en luisterplezier op deze site.

Jacques Kinnaer