• Home
  • Over Klassiek in de Kapel
Klassiek in de Kapel

Over Klassiek in de Kapel

Verwijzend naar de Kapel van mijn oude school, het Onze Lieve Vrouwe College in Tienen, ging Klassiek in de Kapel in 2019 van start als een popup die tot doel had om het aanbod aan klassieke muziek in Tienen te verhogen. Met succes, zelfs tijdens de daaropvolgende jaren die door de corona-crisis geplaagd werden.

Vanaf september 2022, echter, krijgen de oude gebouwen van het College een grondige makeover en een andere bestemming, waardoor de Kapel niet meer beschikbaar zal zijn. De naam behouden we, maar de bestemming van Klassiek in de Kapel wordt enigszins aangepast. Zo organseren we momenteel zelf geen concerten meer. In de plaats daarvan komt een agenda van klassieke evenementen in het land een in enkele grotere steden in het buitenland. Zo vindt de bezoeker altijd wel een concert in de buurt of op reis.

Wie bij deze concerten op zoek gaat naar wat achtergrondinformatie, kan misschien eens een kijkje nemen in de groeiende lijst van grootmeesters van de klassieke muziek en sommige van hun meesterwerken.

We wensen u alvast veel lees- en luisterplezier op deze site.

Jacques Kinnaer.