Hayoung Choi

Info

Klassiek in de Kapel verwelkomt de 1ste Laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd 2022 voor Cello, Hayoung Choi in de Sint-Gorgoniuskerk in Hoegaarden.

Samen met pianist Joachim Carr brengt zij een meeslepend concert met muziek van verschillende 20ste eeuwse componisten en neemt ze ons op een muzikale ontdekkingstocht doorheen een bewogen en boeiende eeuw.

Wie wenst kan na het concert met een drankje en een hapje erbij, nog wat napraten tijdens onze receptie in het Kapittelhuys, langs het prachtige park van Hoegaarden. Opgelet: het aantal plaatsen voor de receptie is beperkt.

 

Programma

  • Igor Stravinsky – Suite italienne
  • Giacinto Scelsi – Dialogo for cello and piano
  • Benjamin Britten – Sonata for cello and piano, opus 65
  • Witold Lutoslawski – Grave, metamorphoses for cello and piano
  • Sergei Rachmaninoff, Sonata for cello and piano, opus 19

 

Hayoung Choi

De in Duitsland geboren Zuid-Koreaanse celliste Hayoung Choi begon haar muzikale opleiding aan de pre-college van de Korean National University of Arts en studeerde later aan de Purcell School of Music in Engeland. Tussen 2014-2017 behaalde ze haar bachelor- en masterdiploma bij prof. Frans Helmerson aan de Kronberg Academie in Duitsland. Sinds 2017 vervolgt ze haar studie aan de Kronberg Academie bij prof. Wolfgang Emanuel Schmidt. Ze werd ook faculteitslid aan het Emanuel Feuermann Conservatorium van Kronberg Academie en volgde diverse masterclasses bij Sir Simon Rattle, Daniel Barenboim en Sir András Schiff.

Als kamermusicus trad Hayoung al op met vele gerenommeerde musici zoals Gidon Kremer, Jörg Widmann, Mitsuko Uchida, Elena Bashkirova en Martin Helmchen. Als soliste debuteerde ze in 2021 bij het Boston Philharmonic Orchestra. Daarnaast trad ze op met verschillende andere prestigieuze orkesten zoals Camerata Salzburg, Frankfurt Opera and Museum Orchestra, Barcelona Chamber Orchestra, Londen Trinity Labans Conservatoire Orchestra, en Suwon Philharmonic Orchestra.

Reeds op haar dertiende won ze de eerste prijs op de Johannes Brahms International Competition in Oostenrijk, waar ze de jongste winnaar werd in haar geschiedenis. Ook won ze de Eerste Prijs en twee speciale prijzen op de 3e Krzysztof Penderecki International Cello Competition in Polen 2018 en tal van andere internationale prijzen.

En in 2022 werd ze uiteraard de 1ste Laureate van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd, die dat jaar in het teken van de cello stond.

Joachim Carr

Als veelzijdig pianist en kamermusicus is de Noorse Joachim een graag geziene gast of diverse grote festivals, waaronder het Bergen International Festival, het Lofoten Piano Festival en het Salzburger Kammermusikfestival. Hij studeerde in Oslo bij de Tsjechische pedagoog Jiri Hlinka en in Berlijn bij Eldar Nebolsin en bracht in 2014 zijn debuut-CD uit met vroege werken van Schumann, Brahms en Berg. Vier jaar later volgde een duo-opname met violiste Diana Tishchenko met werken van Debussy, Janáček en Prokofiev.

Carr behaalde tal van internationale prijzen, zoals de Eerste Prijs, de Publieksprijs én de Orkestprijs van de Bergen Philharmonic op de International Edvard Grieg Piano Competition in 2014. In datzelfde jaar behaalde hij ook de Eerste Prijs op de International Chamber Music Competition in Lyon.

Hij trad ook op met de Royal Stockholm Philharmonic, de Litouwse Staatssymfonie, de Trondheim Symfonie en het Noorse Radio Orkest. Tegenwoordig toert hij regelmatig rond samen met Hayoung Choi.

(Foto: Taeuk Kang)

Praktisch

Urenschema

Concert Hayoung Choi

15:15 - 16:00
Deuren
16:00 - 18:00
Concert

Datum

16-04-23

Tijd

16:00 - 18:00
Sint-Gorgoniuskerk, Hoegaarden

Locatie

Sint-Gorgoniuskerk, Hoegaarden
Houtmarkt, Hoegaarden
Website
https://www.klassiekindekapel.be/locaties/sint-gorgoniuskerk-in-hoegaarden/
Klassiek in de Kapel

Organisator

Klassiek in de Kapel
Email
jacques@klassiekindekapel.be
Website
https://www.klassiekindekapel.be
QR code

Tickets (*)

  • Het VIP-Ticket – Concert + receptie geeft u een gegarandeerde plaats op één van de eerste rijen in de zaal. Na het concert kan u wat nagenieten met een drankje en een hapje erbij en de artiesten ontmoeten tijdens onze receptie.
  • Met het Standaard Ticket heeft u toegang tot het concert en neemt u plaats op de rijen achter de VIP-plaatsen. 
  • Indien u met 5 of meer personen het concert bij wil wonen, neem dan contact met ons op voor de groepskorting.
  • Wenst u liever te betalen via een overschrijving? Neem dan eerst contact met ons op voor het juiste rekeningnummer
  • Beschikt u over een kortingscode? Tijdens het bestelproces kan u deze ingeven en dan wordt uw korting verrekend.

Inschrijven

VIP Ticket - Concert + Receptie
65,00 euro (Early Bird prijs)
Available Tickets: 63

Concert met plaats op één van de plaatsen vooraan in de kerk, gevolgd door een VIP-receptie in het Kapittelhuys te Hoegaarden.

Het VIP Ticket - Concert + Receptie ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Standaard Ticket - Concert
36,00 euro (Early Bird prijs)
Available Tickets: 224

Standaard concert ticket

Het Standaard Ticket - Concert ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Total: 0

(*) in de ticket prijs zijn alle taksen, administratieve- en verwerkingskosten inbegrepen.