Locaties

De Sint-Gorgoniuskerk in Hoegaarden

Door haar hogere ligging op de Houtmarkt, langs het gemeentehuis, is de Sint-Gorgoniuskerk in Hoegaarden, met haar typische vorm en toren, herkenbaar van ver buiten de gemeente.

De kerk werd, in haar huidige vorm, midden 18de eeuw in rococostijl opgetrokken, ter vervanging van een oudere, romaanse kerk. Met haar indrukwekkende en toch heel lichte interieur weet zij elke bezoeker onmiddellijk te bekoren. Behalve een massief koperen koorlezenaar en een 16de eeuwse ‘Palmezel’, vindt de bezoeker in deze kerk naast een prachtig altaar, een beeld van Jozef, Maria en Jezus ook tal van schilderijen terug. Met meer dan 300 ruime zitplaatsen en een schitterende akoestiek is de Sint-Gorgoniuskerk daarenboven ook een ideale locatie voor klassieke muziek.

De Sint-Gorgoniuskerk in Hoegaarden
De Sint-Gorgoniuskerk in Hoegaarden
 • Adres: Houtmarkt, Hoegaarden
 • Ingang: de kleinere deuren rechts van de toren
 • Dichtst bijzijnde parkings:
  • Vanaf de parkings op de Houtmarkt of het Gemeenteplein wandelt u zo de kerk binnen.
  • Aan de Begraafplaats van Hoegaarden zijn heel wat parkeerplaatsen. Op een 3-tal minuutjes wandelen bereikt u de Sint-Gorgoniuskerk.
  • Aan de Doelstraat zijn parkeerplaatsen voorzien. Na een korte wandeling komt u via de Arthur Putzeysstraat en het Gemeenteplein op de Houtmarkt.
  • De parkings aan de Tiensestraat liggen op een iets langere wandelafstand van de kerk. Vanaf de parking volgt u de Tiensestraat richting centrum. U gaat rechtdoor in de Tommestraat, en via de Pastorijstraat bereikt u dan de Sint-Gorgoniuskerk.
 • Toegankelijkheid: de kerk is goed toegankelijk. Graag echter vooraf een seintje indien u assistentie nodig heeft.

Hoegaarden bezoeken

Openbaar vervoer

Vanaf het station van Tienen, gelegen langs de spoorlijnen Genk/Gent en Liège/Mons, is Hoegaarden vooral op werkdagen zeer vlot bereikbaar met de combinatie trein en bus.

Van aan het station brengt een rit met De Lijn u op een minuut of 25 naar het centrum van de gemeente.

Met de wagen

Met de wagen bereikt u Hoegaarden via de E40 (afrit 25), richting Hoegaarden, waarna u de aanwijzingen naar één van de parkings in of rond het centrum kan volgen. 

Ook via de steenwegen komende van de omliggende steden kan u Hoegaarden gemakkelijk bereiken.

Parkeren in Hoegaarden

Er zijn verschillende openbare parkeerplaatsen in en rond het centrum van de gemeente. De meeste openbare parkings zijn niet betalend, maar u kan voor alle zekerheid best nakijken.

De meest recente informatie over Parkeren in Hoegaarden vindt u op deze kaart.