Midzomer Klassiek – Bach en Holliger

Info

We zetten de zaterdag van het Midzomer Klassiek Festival in met een namiddagconcert waarin pianist Marco Mantovani de barokke tonen van Johann Sebastian Bach contrasteert met het hedendaags pianowerk van de Zwitser Heinz Holliger. Mantovani maakt tijdens dit concert een sprong van ruim 3 eeuwen door de westerse klassieke muziek en legt, door de keuze van de stukken, een brug tussen Bach en Holliger.

Programma

 

Marco Mantovani

De in Mantova geboren Marco Mantovani studeerde af aan het conservatorium van zijn stad onder leiding van Antonio Pulleghini met de hoogste cijfers en onderscheidingen. Daarna studeerde hij drie jaar bij Andrea Lucchesini aan “Scuola di Musica di Fiesole”  in Firenze, waar hij cum laude afstudeerde. Hij behaalde zijn Master in ‘Piano Performance’ (2017) en zijn ‘Postgraduate’ diploma (2018), beide met de hoogste onderscheiding, aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de klas van Aleksandar Madzar. In 2017 ontving hij van het Conservatorium de prijs ‘Ingeborg Köberle’ als ‘meest veelbelovende student van het jaar’. Fundamenteel voor zijn artistieke ontwikkeling, zijn ook de adviezen geweest die hij kreeg van de beroemde Portugese pianiste Maria João Pires.

Zijn repertoire reikt van Bach tot Hedendaagse muziek. Zijn passie voor kamermuziek drijft hem ertoe om regelmatig met verschillende musici op te treden en hij is stichtend lid van het “Egmont Chamber Music” ensemble.

Marco Mantovani is assistent-professor piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, pianoprofessor aan het Conservatoire de Pantin in Parijs en doctoraatsonderzoeker aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en de Vrije Universiteit Brussel in het ‘Doctoraat in de Kunsten’.

(Foto: Evy Ottermans)

Praktisch

Urenschema

Concert

15:30 - 16:00
Deuren
16:00 - 17:30
Concert

Datum

05-08-23

Tijd

16:00 - 17:30
Sint-Gorgoniuskerk, Hoegaarden

Locatie

Sint-Gorgoniuskerk, Hoegaarden
Houtmarkt, Hoegaarden
Website
https://www.klassiekindekapel.be/locaties/sint-gorgoniuskerk-in-hoegaarden/
Klassiek in de Kapel

Organisator

Klassiek in de Kapel
Email
jacques@klassiekindekapel.be
Website
https://www.klassiekindekapel.be
QR code