De Sint-Rochuskapel in Hoegaarden

De Sint-Rochuskapel in Hoegaarden

Het kloostercomplex ‘Mariadal’, waar de Sint-Rochuskapel deel van uitmaakt, is één van de talrijke parels in het rijke patrimonium van de gemeente Hoegaarden. De bouw van de kapel zelf ging van start in 1767 en in 1772 werd zij ingewijd. Ze dateert van enkele jaren na de bouw van de Sint-Gorgoniuskerk in het centrum van de gemeente. Met haar hoge, transparante ramen en her lichte bouwstijl typisch voor de periode, is dit een zeer heldere, aangename kapel die een bezoek meer dan waard is. En met haar kleine 100 zitplaatsen is ze ideaal voor ‘intiemere’, kleinere muziekuitvoeringen en andere socio-culturele activiteiten. 

De Sint-Rochuskapel in Hoegaarden
De Sint-Rochuskapel in Hoegaarden
  • Adres: Kloosterstraat (Mariadal), Hoegaarden
  • Parkeren: er is ruime parking gelegen aan Mariadal, de school waar de kapel deel van uitmaakt. Vandaar is het een zeer korte wandeling doorheen een deel van het park dat bij het klooster hoort, tot aan de ingang van de kapel.
  • Toegankelijkheid: er is een kleine drempel aan de voordeur die het rolstoelgebruikers wat moeilijker kan maken om binnen te komen. Eens binnen zijn er geen drempels.
    Graag dus vooraf een seintje indien u denkt assistentie nodig te hebben, zodat we u in alle comfort kunnen verwelkomen.

Hoegaarden bezoeken

Openbaar vervoer

Vanaf het station van Tienen, gelegen langs de spoorlijnen Genk/Gent en Liège/Mons, is Hoegaarden vooral op werkdagen zeer vlot bereikbaar met de combinatie trein en bus.

Van aan het station brengt een rit met De Lijn u op een minuut of 25 naar het centrum van de gemeente.

Met de wagen

Met de wagen bereikt u Hoegaarden via de E40 (afrit 25), richting Hoegaarden, waarna u de aanwijzingen naar één van de parkings in of rond het centrum kan volgen. 

Ook via de steenwegen komende van de omliggende steden kan u Hoegaarden gemakkelijk bereiken.

Parkeren in Hoegaarden

Er zijn verschillende openbare parkeerplaatsen in en rond het centrum van de gemeente. De meeste openbare parkings zijn niet betalend, maar u kan voor alle zekerheid best nakijken.

De meest recente informatie over Parkeren in Hoegaarden vindt u op deze kaart.