fbpx

Trio Memento – Dreamscapes in Trio

Datum

19-10-24

Tijd

20:00 - 21:00

Deuren openen 30 minuten voor het concert.

Locatie

Paradijshoeve, Hoegaarden
Paradijshoeve, Hoegaarden
Houtmarkt 4, Hoegaarden

Het jonge Trio Memento brengt met Dreamscapes in Trio pareltjes uit de Franse muzikale literatuur die u meteen naar een wereld van dromen vervoeren.

 

Programma

 • Mel Bonis – Soir ! Matin !
 • Lili Boulanger
  • D’un matin du printemps
  • D’un soir triste
 • Gabriel FauréPiano trio in d mineur

 

Over Trio Memento

Het Trio Memento, dat snel naam heeft gemaakt met de interpretatie van het grote repertoire voor klaviertrio, is een eclectisch ensemble dat de klassieke traditie volgt en tegelijkertijd nieuwe trends in de hedendaagse muziek verkent. Het trio werd in 2017 in Brussel opgericht door drie voormalige studenten van de Koninklijke Conservatoria van Brussel die een passie hebben voor kamermuziek. Ze studeerden summa cum laude af bij Eric Robberecht aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en streven een hoog professioneel niveau na.

Sinds zijn oprichting trad het Trio Memento op in België en Frankrijk: Klarafestival in Flagey, Koninklijk Conservatorium Brussel, BOZAR in de reeks Next Generation, Festival en Poitou en Concerts en nos villages (Frankrijk), Festival Musicorum, Concerts Découverte du Mercredi in het Centre Culturel de Verviers, Festival Midis Minimes en Festival Zomer van Sint-Pieter.

Bovendien is het Trio Memento in residentie bij de vereniging Chamber Music for Europe en heeft het ook kunnen samenwerken met Václav Remeš (voormalige eerste viool van het Pražák Quartet), Eric Robberecht (eerste viool van het Ensor Quartet), Naaman Sluchin (vioolsolist, CMIREB-laureaat, docent kamermuziek), Jean-Marc Phillips-Varjabédian (violist van het Trio Wanderer), Guy Danel (voormalig cellist van het Quatuor Danel), Vincent Coq (pianist van het Trio Wanderer), Stephan Mendl (pianist van het Wiener Klaviertrio) en Hanns-Martin Schreiber (pianist, professor aan de Hochschule für Musik und Theater ‘Felix Mendelssohn Bartholdy’, Leipzig).

(foto: Tom De Beuckelaer Photographer)

Artiesten / Ensemble

 • Pierre Vopat
  Pierre Vopat
  Viool

  Pierre Vopat werd geboren in Luik en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Shirly Laub en haar assistenten Frédéric d’Ursel en Kerstin Hoelen. Ook kreeg hij de kans om een ​​jaar te studeren bij de beroemde violist Lorenzo Gatto.
  Sinds 2014 is hij lid van de Young Belgian Strings en kreeg hij de gelegenheid om meerdere jaren op rij bij het NJO te spelen. Hij speelde ook met het Wiener Jeugdorkest, het Oostenrijkse Jeugdorkest en het Aurora Symphony Orchestra in Stockholm.
  Hij is de winnaar van verschillende wedstrijden in België zoals Belfius Classics, Horlait-Dapsens en Maurice Lefranc. Momenteel bouwt Pierre een muzikale carrière op in België, met name binnen verschillende symfonische orkesten, terwijl hij een zeer intense activiteit in de kamermuziek behoudt.

 • Álvaro Quintero
  Álvaro Quintero
  Cello

  Álvaro Quintero werd geboren in Colombia. Hij begon zijn muziekstudie aan het Tolima Conservatorium in zijn geboortestad en vervolgde zijn muzikale opleiding in Venezuela als deel van het beroemde El Sistema-project, waar hij de kans kreeg om in verschillende orkesten te spelen onder leiding van Gustavo Dudamel.
  In 2012 begon hij zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Didier Poskin. Vervolgens studeerde hij kamermuziek, wat hem ertoe aanzette om concerten te geven in België en Frankrijk.
  Momenteel combineert hij muziekonderwijs als onderdeel van een sociaal-muzikaal project in Brussel met concerten met verschillende ensembles in België, waaronder het Trio Memento.

 • Jungbin Lim
  Jungbin Lim
  Piano

  Jungbin Lim werd geboren in Zuid-Korea. In 2009 studeerde ze met grote onderscheiding af aan de Ewha Women’s University in Seoul, waar ze een leerling was van Young Lim Ham en Sun-gyu Kim.
  Ze bracht haar passie voor piano tijdens verschillende concerten met het Korean Catholic Symphony and Chamber Orchestra (2009-2013). Daarnaast begeleidde ze het Accel Youth Orchestra, het Goyang Chamber Orchestra en het Pilgrim Choir.
  Sinds september 2016 woont Jungbin Lim in België, waar ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, onder leiding van Boyan Vodenitcharov, waarna ze begeleiding en kamermuziek studeerde.
  Momenteel combineert ze haar werk aan het Koninklijk Conservatorium Brussel als begeleider van de celloklas en haar passie voor kamermuziek in het Trio Memento.

Tickets

 • Komt u alleen of met maximaal 4 personen? Vul dan het juiste aantal in in het vak “Tickets tot 4 personen“.
 • Komt u met meer dan 4? Vul dan het juiste aantal personen in in het vak “Tickets vanaf 5 personen“. U krijgt dan een interessante hoeveelheidskorting.
 • Wenst u te betalen via een overschrijving? Neem dan eerst contact met ons op. 
 • Beschikt u over een kortingscode? Tijdens het bestelproces kan u deze ingeven en dan wordt uw korting verrekend.

Opgelet! We ondervinden momenteel een technisch probleem met Bancontact, waardoor u uw bestelling niet kan voltooien.

Betaling met kredietkaart is nog steeds mogelijk. 

Gebruikt u liever geen kredietkaart, dan kan u een mailtje sturen naar jacques@klassiekindekapel.be en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Inschrijven

Ticket tot 4 personen
€ 22,50 (Early Bird prijs t.e.m. 19/9/24)
Available Tickets: 90

Ticket indien u met maximaal 4 personen naar het concert komt.

Het "Ticket tot 4 personen" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Ticket vanaf 5 personen
€ 20,50 (Early Bird prijs t.e.m. 19/9/24)
Available Tickets: 90

Ticket met groepskorting indien u met 5 of meer personen naar het concert komt.

Het "Ticket vanaf 5 personen" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Total: 0

Meer weten over wat er gebeurt met de gegevens die u ingeeft tijdens uw bestelling? Lees ons Privacybeleid.

QR code

Organisator

Klassiek in de Kapel
Klassiek in de Kapel
Email
jacques@klassiekindekapel.be
Website
https://www.klassiekindekapel.be