César Franck op de Agenda

Liefhebbers van César Franck komen in de loop van de volgende maanden goed aan hun trekken: verschillende cultuurhuizen en artiesten hebben deze 19de eeuwse Belgisch-Franse componist op de agenda geplaatst.

Het begon eigenlijk al eerder dit jaar, maar naarmate we de Agenda Klassieke Muziek verder aanvulden, viel de belangstelling voor Franck steeds meer op. Zo is de componist de centrale op 2 concerten van het Midis-Minimes festival in Brussel, en verwelkomt ook de prachtige Academiezaal in Sint-Truiden de componist wel enkele keren. Maar ook andere cultuurhuizen staan dit jaar stil bij César Franck. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat deze in Luik geboren orgelist en componist dit jaar op 8 december 200 kaarsjes mag uitblazen. 

Wie Franck wil helpen om dit (en ook nog volgend) jaar enkele van die kaarsjes uit te blazen, vindt nu al verschillende van zijn concerten terug met een klik op de knop “Concerten” op de pagina waarin we zijn leven en nalatenschap kort bespreken. 

Ben je benieuwd naar concerten van andere componisten? Neem dan eens een kijkje in onze groeiende lijst Grootmeesters van de Klassieke Muziek. Op elke pagina gewijd aan een componist staat een “Concerten” knop die laat zien of we voor deze grootmeester al concerten in de agenda hebben staan. Handig, toch?