• Home
 • Evenementen
 • Marco Mantovani – CD Voorstelling ‘On the Shoulders of Giants’

Marco Mantovani – CD Voorstelling ‘On the Shoulders of Giants’

Datum

15-12-24

Tijd

16:00 - 17:15

Deuren openen 30 minuten voor het concert.

Locatie

Paradijshoeve, Hoegaarden
Paradijshoeve, Hoegaarden
Houtmarkt 4, Hoegaarden

De getalenteerde pianist Marco Mantovani, geboren in Italië, presenteert met trots zijn derde CD, getiteld On the Shoulders of Giants. Dit album belicht het werk van de beroemde componist Robert Schumann, met de betoverende Fantaisie op. 17 en de meeslepende Davidsbundlertänze op. 6, die ons een glimp gunnen van Schumann’s rijke verbeeldingswereld.

Tijdens zijn concert biedt Marco Mantovani niet alleen een voorproefje van zijn nieuwe CD met de prachtige Fantaisie in C op. 17, maar presenteert hij ook werk van een andere grootheid in de westerse muziekgeschiedenis, voor wie Schumann een diepe bewondering koesterde en omschreef als een muzikale vernieuwer en visionair: Beethoven. Door deze twee grootmeesters samen te brengen in één concert, neemt Mantovani de gelegenheid om niet alleen hun individuele genialiteit te demonstreren, maar ook om de diepgaande verbondenheid tussen hun muzikale erfenissen te verkennen. Doorheen het concert verkent hij de invloeden, contrasten en parallellen tussen de twee componisten, biedt hij een dieper inzicht in de evolutie van de romantische muziekstijl tijdens de eerste helft van de 19de eeuw en neemt hij het publiek mee op een ontdekkingsreis doorheen de diepgaande expressieve kracht van beide grootmeesters.

Programma


(foto: Tom De Beuckelaer Photographer)

 

Artiest / Ensemble

 • Marco Mantovani
  Marco Mantovani
  Piano

  De in Mantova geboren Marco Mantovani studeerde af aan het conservatorium van zijn stad onder leiding van Antonio Pulleghini met de hoogste cijfers en onderscheidingen. Daarna studeerde hij drie jaar bij Andrea Lucchesini aan “Scuola di Musica di Fiesole”  in Firenze, waar hij cum laude afstudeerde. Hij behaalde zijn Master in ‘Piano Performance’ (2017) en zijn ‘Postgraduate’ diploma (2018), beide met de hoogste onderscheiding, aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de klas van Aleksandar Madzar. In 2017 ontving hij van het Conservatorium de prijs ‘Ingeborg Köberle’ als ‘meest veelbelovende student van het jaar’. Fundamenteel voor zijn artistieke ontwikkeling, zijn ook de adviezen geweest die hij kreeg van de beroemde Portugese pianiste Maria João Pires.

  Zijn repertoire reikt van Bach tot Hedendaagse muziek. Zijn passie voor kamermuziek drijft hem ertoe om regelmatig met verschillende musici op te treden en hij is stichtend lid van het “Egmont Chamber Music” ensemble.

  Marco Mantovani is assistent-professor piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, pianoprofessor aan het Conservatoire de Pantin in Parijs en doctoraatsonderzoeker aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en de Vrije Universiteit Brussel in het ‘Doctoraat in de Kunsten’.

Tickets

 • Komt u alleen of met maximaal 4 personen? Vul dan het juiste aantal in in het vak “Tickets tot 4 personen“.
 • Komt u met meer dan 4? Vul dan het juiste aantal personen in in het vak “Tickets vanaf 5 personen“. U krijgt dan een interessante hoeveelheidskorting.
 • Wenst u te betalen via een overschrijving? Neem dan eerst contact met ons op. 
 • Beschikt u over een kortingscode? Tijdens het bestelproces kan u deze ingeven en dan wordt uw korting verrekend.

Opgelet! We ondervinden momenteel een technisch probleem met Bancontact, waardoor u uw bestelling niet kan voltooien.

Betaling met kredietkaart is nog steeds mogelijk. 

Gebruikt u liever geen kredietkaart, dan kan u een mailtje sturen naar jacques@klassiekindekapel.be en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Inschrijven

Ticket tot 4 personen
€ 22,50 (Early Bird prijs t.e.m. 15/11/24)
Available Tickets: 90

Ticket indien u met maximaal 4 personen naar het concert komt.

Het "Ticket tot 4 personen" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Ticket vanaf 5 personen
€ 20,50 (Early Bird prijs t.e.m. 15/11/24)
Available Tickets: 90

Ticket met groepskorting indien u met 5 of meer personen naar het concert komt.

Het "Ticket vanaf 5 personen" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Total: 0

Meer weten over wat er gebeurt met de gegevens die u ingeeft tijdens uw bestelling? Lees ons Privacybeleid.

QR code

Organisator

Klassiek in de Kapel
Klassiek in de Kapel
Email
jacques@klassiekindekapel.be
Website
https://www.klassiekindekapel.be