Wouter Dekoninck (°1981)

Wouter Dekoninck, afgestudeerd in orgel en klavecimbel aan het Lemmensinstituut in Leuven, heeft zijn specialisatiediploma met grote onderscheiding behaald na vele masterclasses in binnen- en buitenland. Hij is een veelgevraagd solist en improvisator op internationale orgelfestivals, waarbij hij vaak zijn eigen transcripties voor orgel uitvoert. Naast zijn optredens werkt hij samen met vocale en instrumentale ensembles en neemt hij deel aan opnames voor radio en televisie. Als dirigent en muzikaal leider heeft hij vele orkest- en koorprojecten geleid, waaronder werken als Musikalische Exequien van Heinrich Schütz, Dido en Aeneas van Henry Purcell, diverse cantates van Johann Sebastian Bach, en grote werken als de Paukenmesse van Jospeh Haydn, het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart en het Paulus Oratorium van Felix Mendelssohn, allemaal uitgevoerd op historische instrumenten.

Wouter Dekoninck
Wouter Dekoninck

Als hoofdorganist bespeelt hij het prachtige historische Penceler-orgel (1714) van de Sint-Geertruikerk in Leuven. Daarnaast is hij docent orgel en klavecimbel aan de muziekscholen van Halle, Lennik en Sint-Agatha-Berchem.

Met zijn barokensemble, het Hildebrandt Consort, richt hij zich voornamelijk op laatbarokwerken, vooral die van Johann Sebastian Bach, vaak in kamermuziekformaties. Onder zijn leiding heeft het Hildebrandt Consort een uniek en verfrissend geluid ontwikkeld, met een uitzonderlijk repertoire dat grotendeels bestaat uit nieuwe werken gecomponeerd door Wouter zelf en zijn transcripties van barokmuziek voor orgel en orkest, die de geest en stijl van de oorspronkelijke componist behouden. Zo introduceert het ensemble een geheel vernieuwende benadering van de wereld van de barokmuziek.