Marco Mantovani – Bach en Holliger

Datum

05-11-23
Vervallen

Tijd

11:00 - 12:10

Locatie

Sint-Rochuskapel, Hoegaarden
Kloosterstraat 22, Hoegaarden
Website
https://www.klassiekindekapel.be/locaties/sint-rochuskapel-in-hoegaarden/

Geïnspireerd door de studie van Francis Bacon naar Velazquez’ portret van paus Innocentius X, stelt pianist Marco Mantovani een ongebruikelijke benadering van de werken van Bach en Holliger voor. Door Bachs Partita n.6 in e mineur, met zijn uniforme tonaliteit en danssuite, en Holligers compilatie van diverse genres met elkaar te verweven, ontstaat een verrassende en opwindende muzikale ervaring. Door deze naadloze mix kan het publiek de complexiteit van deze meesterwerken beter begrijpen en de overeenkomsten ertussen ontdekken. Mantovani laat zien hoe de blijvende invloed van Bach ook nu nog componisten blijft inspireren en de kloof overbrugt tussen verschillende achtergronden en esthetiek, zelfs door de eeuwen heen. De verweving van de Partita’s van Bach en Holliger roept ook heel even de geest van Schumann op: Ein Traum im Traum

Programma


(Foto: Evy Ottermans)

Artiest / Ensemble

 • Marco Mantovani
  Marco Mantovani
  Piano

  De in Mantova geboren Marco Mantovani studeerde af aan het conservatorium van zijn stad onder leiding van Antonio Pulleghini met de hoogste cijfers en onderscheidingen. Daarna studeerde hij drie jaar bij Andrea Lucchesini aan “Scuola di Musica di Fiesole”  in Firenze, waar hij cum laude afstudeerde. Hij behaalde zijn Master in ‘Piano Performance’ (2017) en zijn ‘Postgraduate’ diploma (2018), beide met de hoogste onderscheiding, aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de klas van Aleksandar Madzar. In 2017 ontving hij van het Conservatorium de prijs ‘Ingeborg Köberle’ als ‘meest veelbelovende student van het jaar’. Fundamenteel voor zijn artistieke ontwikkeling, zijn ook de adviezen geweest die hij kreeg van de beroemde Portugese pianiste Maria João Pires.

  Zijn repertoire reikt van Bach tot Hedendaagse muziek. Zijn passie voor kamermuziek drijft hem ertoe om regelmatig met verschillende musici op te treden en hij is stichtend lid van het “Egmont Chamber Music” ensemble.

  Marco Mantovani is assistent-professor piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, pianoprofessor aan het Conservatoire de Pantin in Parijs en doctoraatsonderzoeker aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en de Vrije Universiteit Brussel in het ‘Doctoraat in de Kunsten’.